Нериса Джейн Ирен Боуз-Лайън и  Катрин Джулиет Боуз-Лайън са силно непознати имена,

...
Нериса Джейн Ирен Боуз-Лайън и  Катрин Джулиет Боуз-Лайън са силно непознати имена,
Коментари Харесай

Кои са „скритите“ братовчедки на Елизабет || ?

Нериса Джейн Ирен Боуз-Лайън и  Катрин Джулиет Боуз-Лайън са мощно непознати имена, които не ни приказват нищо, само че те надалеч не са без значение. Те са две от дъщерите на Джон Хърбърт Боуз-Лайън - брата на лейди Елизабет Боуз-Лайън, кралицата майка, и са  първи братовчеди на кралица Елизабет II и принцеса Маргарет. 

Защо обаче стават настрана от публичното внимавие? 

Родени надлежно през 1919 и 1926 година с тежки проблеми, малко известните братовчедки на кралицата са признати в психиатрична клиника в разгара на Втората международна война и остават там до края на живота си.

Сестрите, които са дъщери на по-големия брат на кралица, са неправилно оповестени за мъртви през 1963 година на страниците на книгата Burke's Peerage. Според Daily Express, кралското семейство схваща за съществуването на Нериса и Катрин чак през 1982 година, когато от психиатричната клиника изпращат писмо до кралицата майка.

Нериса и Катрин са признати за първи път в болница Royal Earlswood в Съри през 1941 година дружно с още трима братовчеди – Идонея, Етелреда и Розмари Фане. Голямото викторианско лечебно заведение е намерено от принц Алберт през април 1855 година, с цел да обезпечи композиция от обучение и грижи и " да приготви пациентите, доколкото е допустимо, за отговорностите и удоволствията от живота “.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от History Cool Kids (@historycoolkids)

Докато във Англия отдавна са се вихрели клюки за съществуването на Нериса и Катрин, едва през 1987 година таблоидът Sun удостоверява тези изказвания. През 2011 година документалният филм The Queen's Hidden Cousins още повече повдигна завесата, съобщавайки за медицинските картони на Нериса. В тях написа, че тя непрекъснато е издавала неразбираеми звуци, които постоянно са били свързвани с бебешки думи.

Въпреки проблемите нито Нериса, нито Катрин в никакъв случай не са забравяли своите корени. „ Когато кралицата или кралицата майка се показваха по малкия екран, те правеха поклон – доста кралски, доста ниско до земята. Очевидно си спомняха за времето в двореца “, споделя здравната сестра Онел Брейтуейт в документалния филм.

Тя прибавя, че Нериса и Катрин са били невероятни сестри. Въпреки че са имали проблеми с говора, те са посочвали към предмети и са издавали звуци. Според Брейтуйет, в случай че човек е познавал добре девойките, той доста елементарно може да разбере какво се пробват да му кажат. „ Беше доста тъжно. Представете си какъв живот щяха да имат “. Медицинската сестра споделя, че в днешно време сестрите са щели да получат логопедична терапия, която да им помогне да поддържат връзка по-добре.

 
Тайната любовна спекулация на принцеса Маргарет
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР